Brandvarnare

Hej!
När jag flyttade in i lägenheten fanns en brandvarnare av äldre modell monterad. Jag skulle vilja byta den. Är det någon särskild modell som ni rekommenderar?
Mvh Kristina

Kommentarer

• Hej Kristina,

så länge brandvarnaren fungerar som den ska, är den bästa rekommendationen att låta den sitta där den är.

De flesta brandvarnare och dess batterier håller ofta länge. Den underhålls bäst genom regelbunden rengöring med en lätt fuktad trasa eller genom att dammsuga den.

För att testa brandvarnaren trycker du in den lilla knappen på brandvarnaren i minst 20 sekunder. Därefter kommer varnaren att ge ifrån sig ett skarpt pulserande ljud.

Om den inte låter, eller om du trots ovanstående är orolig för att den inte fungerar, kontakta vår kundservice eller felanmälan. Om det är fel på brandvarnaren så byter vi ut den.

Annars kommer varnaren att göra sig hörd omkring en månad innan batteriet är slut, genom att ge ifrån sig korta ljudstötar. Då - om inte förr - är det dags att göra en felanmälan.