Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Bredband

Hej
Jag har för mig att det skulle ske något med bredband/fiber som skulle göra att man kan välja annat bolag än Bredbandsbolaget/telenor. Stämmer detta?

Inger Blomberg Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Inger,

  Tack för din fråga.
  Vilken adress bor du på?

  Vänligen,
  Sophie
  Sophie
 • Jag bor på Pipersgatan 29  Stockholm
  Inger Blomberg
 • Hej Inger,

  Din adress är projekterad för installation av fiber. Ni kommer att få information om när vi kommer påbörja installationen av det öppna fiber nätet.
  Tills dess får ni vänta och fortsätta som ni gör idag.

  Väl mött,
  Sophie
  Sophie
 • Kan jag beställa annat bredband om jag bor i Barkarbystaden? Mvh.Kjelle
  Kjelleberglund
 • Hej Kjelle,

  Tyvärr inte, din bredbandsleverantör är Telenor.

  Vänligen,
  Sophie
  Sophie
 • Hej,
  Vi är nyinflyttade på Vartoftagatan 15 och har svårt att få igång internet. Internetoperatören Telenor verkar ha svårt att hitta vårt nät och etablera kontakt trots information om lgh nr som börjar med 01xx. Är det något som vi har missat? Vi har kollat att kabeln i hallskåpet stämmer med det uttag som vi testat med.

  MVH Sami
  Sami Korhonen
 • Hej Sami,

  det första ni ska kontrollera är om lamporna på tjänstefördelaren ("fiberdosan") lyser. Om de gör det, är dosan korrekt ansluten till både fiber- och elnät och störningen ligger då i själva tjänsten. Telenor har försetts med en lista över vilka lägenhetsnummer som finns i fastigheten och deras fysiska placering. Det ni möjligen skulle kunna göra som kan underlätta deras arbete är att ta fram tjänstefördelarens s k MAC-adress, som brukar stå på en liten dekal på sidan av dosan. Detta nummer är unikt för varje anslutningspunkt ( = för varje tjänstefördelare). Hittar Telenor inget problem i själva tjänsteleveransen, kommer/ska de rapportera detta vidare till Zitius som driftar fibernätet och därefter kommer Zitius i sin tur att felsöka och förhoppningsvis åtgärda störningen.
  Tim

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.