Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Byta hyresrätt internt eller byta kö

Hej,

Jag har en fråga angående boende i Koppången i Norra Djurgårdsstaden. Jag har sökt bostad och blivit kallad till visning genom bostadsförmedlingen till era tvåor som släpptes nu i mitten/slutet av februari. Jag och min sambo var, i samband med att vi blev kallade till "visning", och tittade på området och byggnaderna i fråga. Vi såg då höghuset längst mot vattnet och hittade här på er hemsida att ni kommer släppa dessa hyresrätter nu i april.

Vi insåg snabbt att det skulle vara våran dröm att kunna bo i detta hus men eftersom vi är före detta studenter och bor i en studentbostad som vi behöver flytta från detta halvår så vågar vi inte chansa och tacka nej till bostäderna vi är kallade till nu för att chansa på höghuset. På grund av detta så ville jag (även om jag är fullt medveten om att det är en liten chans att det går) fråga om det är möjligt att exempelvis byta bostad om vi skulle få en av de vi söker till nu eller något annat?

Med vänliga hälsningar,
Sara Ivares

Kommentarer

 • Hej Sara,

  tack för en bra fråga. Vi erbjuder inga byten mot tom bostad, däremot kan ni ansöka om lägenhetsbyte om ni hittar någon att byta med. Dock: för att byta en lägenhet man alldeles nyligen flyttat in i, krävs exceptionellt starka skäl. Att den andra bostaden är "drömlägenheten" kvalificerar dessvärre inte som exceptionellt starka skäl. Mer råd än så har jag nog inte att ge, utan får önska er lycka till i bostadsjakt och beslutsprocess.
  Tim
 • Jag behöver bytesblankett för att bytta lägenhet.
  Var hittar jag blanketter?
 • Hej Akram,

  Du hittar bytesansökningsblanketten på vår hemsida, gå in här.
  Där kan du även läsa allt vad som gäller inför byte av lägenhet.

  Vänligen
  Sofia
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.