Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Familjebevis eller personbevis?

Hej,

Vi är på gång att genomföra ett byte mot en lägenhet som Einar Mattsson är hyresvärdar för. När jag kollade listan på vika dokument vi ska ha, så stor det att vi ska skicka in "familjebevis".

Min fråga är, är det samma som det vanliga personbeviset som man laddar ner från skatteverket sida?

Mvh

Kommentarer

 • Hej Ivo,

  Tack för din fråga.

  Det finns personbevis som visar olika uppgifter. Det som du behöver uppvisa är personbevis med ändamål familjebevis. Du hittar familjebeviset hos Skatteverket, här

  Vänligen
  Sofia
 • Varför vill hyresvärden ha familjebevis när jag söker bostad till mig själv ?!  Och så vill dom ha det ganska fort , dom räknar väl inte ser det tar några dagar på posten , fel att skriva vad dom behöver direkt ! I min fall så fick jag Mail i torsdags 18/6  fredag 19/6 midsommmafton  stängt , sen lördag,  söndags , och jag Måste lämna dessa intyg på måndag22/6 !!
  Det är inte så att jag har personbevis och familjebevis i nån byrålåda hemma precis
  Konstig hur dom tänker ;(
  Ena
 • Hej Ena,

  Anledningen till att vi ska vill ha familjebevis är för att kunna se dina familjeförhållanden och familjebeviset från skatteverket styrker detta.
  Familjebeviset ska vara max 2 månader gammalt och det går bra att ladda upp det under fliken "ladda upp dokument" när du är inloggad på "mina sidor". Laddar du upp dokumenten där så har du dom tillhanda redan när du söker en bostad, däremot måste du då även tänka på att dokumenten är nyutfärdade, så du byter ut dom när dom passerat 2 månader.

  Vänligen
  Sofia
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.