Till senaste kommentaren

Familjebevis eller personbevis?

Hej,

Vi är på gång att genomföra ett byte mot en lägenhet som Einar Mattsson är hyresvärdar för. När jag kollade listan på vika dokument vi ska ha, så stor det att vi ska skicka in "familjebevis".

Min fråga är, är det samma som det vanliga personbeviset som man laddar ner från skatteverket sida?

Mvh

Kommentarer

 • Hej Ivo,

  Tack för din fråga.

  Det finns personbevis som visar olika uppgifter. Det som du behöver uppvisa är personbevis med ändamål familjebevis. Du hittar familjebeviset hos Skatteverket, här

  Vänligen
 • Varför vill hyresvärden ha familjebevis när jag söker bostad till mig själv ?!  Och så vill dom ha det ganska fort , dom räknar väl inte ser det tar några dagar på posten , fel att skriva vad dom behöver direkt ! I min fall så fick jag Mail i torsdags 18/6  fredag 19/6 midsommmafton  stängt , sen lördag,  söndags , och jag Måste lämna dessa intyg på måndag22/6 !!
  Det är inte så att jag har personbevis och familjebevis i nån byrålåda hemma precis
  Konstig hur dom tänker ;(
 • Hej Ena,

  Anledningen till att vi ska vill ha familjebevis är för att kunna se dina familjeförhållanden och familjebeviset från Skatteverket styrker detta.

  Familjebeviset talar alltså både om vilka du bor tillsammans med och - ibland minst lika viktigt - vilka du inte bor tillsammans med.

  Familjebeviset ska vara max 2 månader gammalt och det går bra att ladda upp det under fliken Ladda upp dokument när du är inloggad på Mina sidor/Botorget. Laddar du upp dokumenten där så har du dem tillhanda redan när du söker en bostad.

  Dock måste du då även tänka på att dokumenten ska vara nyutfärdade. Så om de passerat 2 månader i ålder bör du förnya dem.

  Vänligen
  Sofia
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.