Kommentaren du söker har flyttats till en ny diskussion, eller är borttagen.

Flyttat hem till Sverige

Hej, jag har anmält mig på botorget men har ingen aktuell kreditupplysning i Sverige eftersom jag har bott utomlands i 20 år. Räcker det med den andra dokumentationen?

Mvh, Helena K.
Helena Karlsson Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej,
  bor man inte i Sverige så kan man tyvärr inte söka lägenhet hos oss. Du är alltid välkommen att stå i vår kö så länge men alltså inte aktivt söka något.

  /Marcus
  Marcus
 • Hej igen,
  Jag bor i Sverige sedan 8 månader och har fast jobb. Det är kreditupplysningen jag undrar över, eftersom det inte finns mycket på mig då jag tillbringat 20 år
  utanför Sverige.
  Mvh, Helena
  Helena Karlsson
 • Hej Helena, det korta svaret är just att "vi måste ha underlag".

  Det längre svaret är att just _för_ att kunna få fram underlagen så måste sökande måste vara folkbokförd i Sverige för att kunna söka bostad genom Botorget. Är man folkbokförd utomlands så kommer flera av de underlag vi kräver att saknas.
  Att samtliga underlag finns uppladdade på Mina Sidor är förutsättningen för att få vara med i urvalsprocessen. Vi kommer exempelvis inte kunna se en UC som visar att det inte finns betalningsanmärkningar, inget familjebevis som visar vilka fler som omfattas av flytten (hypotetiskt: är det en hel familj som söker en 1 r o k?) och vi har heller inte möjlighet att ta referenser på samma sätt. Anställningsavtal och lönespecifikationer är då det enda vi har att gå på.

  Är man utlandsskriven bostadssökande hänvisas man till att ordna annat, tillfälligt boende i Sverige under något år och härefter söka med de underlag vi behöver. Även om man söker bostad via Bostadsförmedlingens kö så har vi, precis som flera andra fastighetsägare, krav på den här typen av underlag. Poängräkningen tickar ändå på så när underlag finns kommer man som sökande förhoppningsvis stå sig än bättre i konkurrensen.

  Fram t o m den 29 januari kan den som samtliga underlag går att ta fram för, ladda upp dokument på Mina Sidor vid intresse för pågående uthyrning gällande hus 2 i Koppången och även justera sina val. Härefter stänger anmälan.
  Tim
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.