Korttidskontrakt

Hej!

Om man tackar ja till ett korttidskontrakt hos er så kräver det ändå att man säger upp sitt nuvarande boende, betyder det att det är goda chanser att man kan få lägenheten som ett vanligt kontrakt efter en tid? Annars känns det ju orimligt att man ska säga upp sitt nuvarande boende.

Mvh

Kommentarer

 • Hej Sanna,

  tack för en bra fråga. Det huvudsakliga skälet till att man ska säga upp befintlig bostad är för att ingen ska sitta på dubbla bostäder i onödan. Särskilt inte när utbud/efterfrågan ser ut som det gör i Stockholm idag.

  Ett korttidskontrakt är just ett korttidskontrakt och det finns dessvärre inga garantier alls om att dessa kontrakt ska omvandlas till ett erbjudande om tillsvidarekontrakt.

  Har du ett annat tillsvidarekontrakt idag så kan det absolut kännas tryggare att hänga kvar vid det.
  Tim
 • Hej!
  Jag är erbjuden en lägenhet hos er via Bostad Stockholm med korttidskontrakt. Det står "goda chanser till förlängning" - hur stor chans är det att kontrakten onvandlas till en riktigt kontrakt, med besittningsrätt? Läskigt att ta en lägenhet efter 31 år i kön och sen behöva flytta? Det gäller [adress dold av EM].
  Anna
 • Hej Anna,

  Ett korttidskontrakt kan aldrig bli ett tillsvidarekontrakt, däremot att det finns stora chanser att kontraktet förlängs från slutdatumet som står i annonsen. Det går heller aldrig att säga exakt med hur många månader åt gången det går att förlänga.


  Vänligen
  Sofia
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.