Installation av optisk fiber

Hej!
Jag har varit på resande fot och inte kunnat släppa in fibernät-installatörerna, ser att jag fått några lappar i lådan från er.
Hursom är jag nöjd med ComHem och vill ogärna strula och byta. Kan jag behålla mitt nät som det är idag?
Med vänlig hälsning,//
Eva

Kommentarer

• Hej Eva,

det gamla coax-drivna nätet i fastigheten kommer att släckas ner när installationen av det nya fibernätet är färdig. Så via samma teknik är svaret nej, men absolut kan du behålla Com Hem som leverantör. Kontakta dem och meddela att du önskar behålla avtalet men via det nya nätet. På Zmarket.se kan du också se övriga möjliga tjänsteleverantörer för din adress.
    Tim Servicecenter
  • Tack för svar Tim. Detta är lite grekiska för mig. Jag är bra på att använda datorer och program men nät- det är en annan femma :-)
    Installeras detta nya för att det är snabbare? Har två gamers hemma så det är ju viktiga saker haha. Jag är själv mkt beroende av mitt wifi, blev fundersam över en info-lapp om att stoppa in datorns nätverkskabel i nya fiberuttaget- då hoppas jag innerligt att det kommer att finnas uttag från väggen i varje rum som nu? Eller iaf i vardagsrummet, där jag idag hämtar mitt nät, till en egen router som skickar ut trådlös wifi.
    -Vidare tar mina grabbar nät via kabel från vår egen router till sina två olika rum vilket funkar ok även om det är lite kablar att dra. Älskar nät, hatar stöket med logistiken ikring ;-) Ledsen för alla frågor men jag har haft ett intensivt halvår, och inte hängt med riktigt. Tack//Eva
  • Hej igen Eva,

grovt förenklat och sammanfattat kan man säga att det är för att det ska bli snabbare, absolut. Jag brukar dra parallellen mellan en nyasfalterad motorväg jämfört med en som lagts för 15-20 år sedan. Visst, det befintliga fungerar (och det fungerar i huvudsak på samma sätt), men det äldre alternativet har kanske lite brister här och där och konstruktionen av det är inte anpassad för att möta dagens behov.

I den installation som utförs ingår ett (1) uttag, vilket oftast placeras i hallen. Installation av ytterligare uttag är möjligt, men bekostas i så fall själv.

Utan ytterligare uttag blir väl situationen ungefär liknande den du beskriver även med nytt nät, men förhoppningsvis med en betydligt stabilare uppkoppling.

Ha en härlig dag!
    Tim Servicecenter
  • Tack för förklaring. Toppen!
    Då har jag bara den funderingen att uttaget INTE hamnar i garderoben där ju mediaskåpet sitter? Du skriver i hallen, jag vet ;-), vill bara dubbelkolla. För det skulle vara gräsligt att behöva dra kablar till alla enheter ända från mediaskåpet i garderoben...Kan man till och med få välja placering- hall eller vardagsrum...? Ledsen att plåga dig, är så trög på sådant. Trevlig helg själv//Eva
  • Hej igen,

vi finns här för din (och övriga hyresgästers) skull, så ställ precis alla frågor du vill 😀

Medieskåpet är generellt den rekommenderade installationsplatsen. Jag rekommenderar att helt enkelt prata med installationsteknikerna som kommer till er lägenhet, för att se om deras bedömning är om det går att göra något annorlunda i just ert fall. Ibland finns vissa restriktioner, härledda till hur kablarna är dragna i huset; direktiv från förvaltare och/eller andra orsaker.