Registrera som bostadssökande medsökande

Hej!

Om man är medsökande till en person som är registrerad, fungerar det då inte att göra en registrering i sitt eget namn? Försökte men gick inte att klicka i den lilla rutan för lägenheter, utan endast bilplats. Eller om det är någon annan anledning?

Mvh
Emma

Kommentarer

• Hej Emma,

Tack för din fråga.

För att göra en registrering i ditt eget namn kan du inte vara medsökande på någon annans konto. Den sökande som du står som medsökande till måste därför välja att ta bort dig som medsökande. Detta gör man på fliken Lägenhetsönskemål under rubriken sökandeuppgifter, som du hittar till vänster på Mina sidor.

Lycka till!

Med vänliga hälsningar,

Emma

Emma Servicecenter
  • Och vad gör man om man har två separata ansökningar registrerade men vill söka gemensamt? Vi bor redan i hop och antar att det ökar våra chanser att ha en gemensam kötid eftersom vår inkomst då ökar markant. Måste ena parten då ploga bort sin ansökan helt och den andre lägga in en person till som medsökande? Det blir ju lite stelbent för det kan ju faktiskt hända att vi om några år söker bostad var och en på sitt håll, vad händer med den individuella köplatsen då?
  • Hej Maria

Tack för att du kontaktar Einar Mattsson.

Precis som du skriver, antingen söker en av er, eller så behöver en av er avregistrera sig för att sedan läggas till som medsökande.

Er årsinkomst ska uppgå till 3,5 gånger årshyran.

/ Sara
  • Tack, en av oss har nu avregistrera sig. Vi hittar dock inte var man lägger till en medsökande? Har man samma profil då eller är det två profiler varav en är sökande och en är medsökande? Var hittar jag mer info om hur man gör?

Hälsn Maria
  • Hej Maria,

Ni har en gemensam profil!

• När ni loggar in går ni sedan till Lägenhetsönskemål
    • Ni väjjer att ha medsökande och fylla i inkomsten för denna person

Klart!

Om ni har fler frågor så får ni gärna återkomma,

Ha en fin dag!

Amira