Till senaste kommentaren

Söka bostad i kvarteret Persikan

Hej!

Jag vill intresseanmäla mig för lägenheter i Persikan. Jag är just nu föräldraledig och söker tillsammans med min man. Hur redovisar jag honom som medsökande? Är det korrekt att ange min senaste årsinkomst (2022)?

Eftersom jag inte kan ladda upp någon lönespec för de senaste tre månaderna, räcker det med intyg på utbetalningar från försäkringskassan samt min mans senaste tre lönespecifikationer?

Kommentarer

 • Hej,

  Vad roligt att du är intresserad av våra nya, fina hyresrätter i kvarteret Persikan!

  Uthyrningen ska påbörjas 26 april och intresseanmälan kan göras från och med då, och till och med 2 maj.

  Du lägger till en medsökande i din profil under "önskemål lägenhet" (du kan också kika i den här frågetråden).

  Utbetalningsbesked från Försäkringskassan går bra som alternativt intyg på inkomst. Däremot behöver du också ladda upp ett intyg för den anställning som du är föräldraledig från.

  För din medsökande krävs både lönespecifikationer och arbetsgivar-/anställningsintyg också, ja.

  Utöver det behöver ni också ladda upp
  • Familjebevis
  Detta beställer man själv hos Skatteverket och får hemskickat med fysisk post:
  https://skatteverket.se/4.b1014b415f3321c0de1413.html#!/bestall?kod=1209
  • Kreditupplysning (namn)
  Denna beställer man själv via ”Min UC”. Upplysningen kan laddas ner som PDF direkt: 
  https://www.minuc.se/min-upplysning

  Båda dessa handlingar krävs individuellt för varje myndig individ som omfattas av ansökan. Om du har make/maka; sambo; partner och/eller myndiga barn som ska flytta med dig, krävs ett individuellt familjebevis för var och en av dessa personer.

  Vänligen,

  Tim Servicecenter
 • Hur laddar jag upp min kreditupplysning och allt det där? Jag hittar inte, fast jag loggat in! Hjälp mig snälla!
 • Hej,

  Om du loggar in på Mina sidor via en dator så hittar du uppladdningsverktyget här:


  Om du gör det via en smartphone istället, så följer du stegen nedan för att komma till uppladdningsverktyget:


  Lycka till!

  Tim Servicecenter
 • Hej Tim!
  Stort tack för ditt svar.
  En följdfråga, jag arbetade innan föräldraledigheten som [uppgift dold av EM]. Det var en projektanställning och därför har jag ingen fast anställning som jag kan visa upp. Jag kan gå tillbaka dit om jag vill, men det är också en väldigt god arbetsmarknad för personer med min utbildning. Jag har aldrig varit utan arbete men är med i A-kassa.

  Min man har fast anställning och årsinkomst på [uppgift dold av EM]. Har vi möjlighet att söka lägenhet hos er med de förutsättningarna?


  vänlig hälsning

 • Hej igen,

  Du bifogar i sådant fall istället för anställningsintyg, intyg på ditt medlemskap i A-kassa och att du har rätt till utbetalning därifrån i händelse av arbetslöshet (oftast att man varit med i minst 6 eller 12 månader).

  Vänligen,
  Tim Servicecenter
 • Hej

  Jag jobbar som fast anställd men min sambo driver sitt eget företag (enskild firma). Vilka dokument behöver vi ladda upp för att styrka inkomst förutom anställningsbevis och lönespecifikationer. Inkomstdeklaration? Årsredovisning?
  Tack!

  Vänlig hälsning
 • Hej,

  För hen som är enskild näringsidkare så kommer det framgå på kreditupplysningen från MinUC att det finns en inkomst från denna. Ladda då även upp F-skattsedel som komplement.

  Om man har ett AB eller HB så laddar man upp registreringsbevis samt balans- och resultaträkning från din årsredovisning (endast dessa sidor så att filen och den administrativa hanteringen inte blir för tung), samt om möjligt ett intyg från revisor gällande hur mycket man tar ut eller skulle kunna ta ut i regelbunden lön.

  Vänligen,
  Tim Servicecenter
 • Vilken tid idag kommer det gå att börja intresseanmäla sig för bostad i Persikan? Kommer samma lägenheter som läggs ut via Mina sidor också läggas ut på Bostadsförmedlingen eller kommer det vara olika etapper?
 • Hej,

  uthyrningen startar under dagen idag. Det är en sista teknisk sak som måste "trippelkollas" av webbyrån för att kunna säkerställa att allt går rätt och säkert till.

  Det kommer vara olika lägenheter som det kan anmälas intresse för via Bostad Stockholm (trapphusen "2" och "3") respektive via Einar Mattssons egen kö (trapphusen "4" och "5").

  Vänligen,

  Tim Servicecenter
 • Hej,
  Jag beställde mitt familjebevis igår den 26/4 men skatteverket annonserar att det kan ta upp till en vecka och det delas endast ut genom post. Finns det något annat sätt jag kan leva upp till kravet på bevis om folkbokföringsadress som ni accepterar?
 • Hej,

  Familjebevis är den enda typen av personbevis som accepteras i denna intresseanmälningsprocess.

  Kolla med Skatteverket om det finns möjlighet att exempelvis besöka ett fysiskt kontor och få en kopia i handen på ett sådant?

  Vänligen,
  Tim Servicecenter
 • Hej,
  Det stod att man bara kunde intresse anmäla 3 st lgh innan den 2/5, har jag uppfattat det rätt då och kan jag intresse anmäla fler nu när det står att sista dag är den 3/5?

  Vänligen
 • Hej igen,

  denna etapp (trapphus 4 och 5) är stängd för intresseanmälningar nu. Inom kort kommer trapphus 2 och 3 att förmedlas via Bostadsförmedlingen.

  Vänligen,
  Tim Servicecenter
 • Hej, anmälde intresse i kvarteret Persikan. Undrar ifall  ansökningarna börjat hanteras än och kan man se någonstans under Mina sidor ifall man inte blivit erbjuden någon lägenhet så man vet? 😀
 • Hej,

  det kommer ta allt mellan någon enstaka vecka från nu och fram till slutet av juni (preliminärt) för att handlägga uthyrningen. Statusmeddelanden på Mina sidor kommer uppdateras löpande under denna period.

  Helt säker kan man dock inte vara förrän man antingen blivit kontaktad gällande visning/erbjudande, eller förrän det står att kontraktet har gått till annan sökande på Mina sidor.

  Vänligen,
  Tim Servicecenter
 • Hej,
  Jag undrar om huruvida ni vet på ett ungefär hur många köpoäng som är minsta antal för att ha chans att bli tilldelad lägenhet här?
 • Hej,
  Finns det någon ungefärlig tidpunkt för när trapphus 2 och 3 kommer förmedlas via bostadsförmedlingen? Och kommer inflyttning för dessa trapphus att ske under 2023?
 • Hej,

  Även jag anmälde intresse i Persikan men har ej laddat upp de nödvändiga dokumenten - då borde jag redan vara bortsållad väl?
 • Hej, man har ju ganska kort tid på sig att svara på om man vill ha ev erbjuden lgh (24 h). Jag undrar om jag kan se hur många som sökt just de lgh jag sökt. Har erbjudande om annan lgh jag måste svara snabbt på men vill helst bo i Persikan. Förstår att det tar tid men om jag ser att 20 med längre kötid sökt de jag sökt så kan jag ju gissa att mina utsikter att få lgh inte är så höga och i så fall bör jag tacka ja till den lgh jag nu är erbjuden genom annat fastighetsbolag.
 • Hej,
  Om man fått lägenhetserbjudande till Persikan, och har tackat ja, kan man då räkna med att man kommer att få skriva kontrakt på den lägenheten? Eller är det fler urvalssteg kvar? 


 • Hej,
  Tack för era frågor.

  Jag får be er att kontakta vår kundservice, för att få era frågor besvarade.
  Ni når oss på tel; 08-121 514 25.

  Önskar er alla en trevlig helg!
  Marcus Servicecenter
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.