Till senaste kommentaren

Villkor för hyresgäster Elfvinggården

Hej,

Jag bor på Elfvinggården och ämnar bli sambo med min partner. Jag har noterat att uthyrningspolicyn reviderats under åren jag bott här och både jag och folk som är intresserade av att byta lägenhet med mig, undrar vad som egentligen gäller i dagsläget, och framöver.

Vänligen,
Charlotte Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Charlotte,
  Tack för din fråga.
  • I andra stycket i uthyrningspolicyn för Elfvinggården står att det är ett kollektivhus för ensamboende kvinnor. Det innebär att det inte är tillåtet att bo på Elfvinggården med barn eller partner.
  • Den sökande ska ha bott i Stockholm län minst 5 år totalt under sin livstid vilket ska styrkas med folkbokföringsintyg. Det innebär att sökande kan sammanräkna olika perioder under sin livstid för att totalt uppnår 5 år.
  • Inkomsttaket är justerat till 30 000 kr i bruttolön per månad. Sökande som tjänar mer än detta kan dessvärre inte söka en bostad i Elfvinggården.
  Jag hoppas det var svar på dina frågor.
  Med vänlig hälsning
  Amira
 • Hej Amira! Betyder detta att kravet på att man inte får ha tillgångar på över 300.000 kr inte gäller vid byte? Mvh Anna
  Anna
 • Hej Anna,

  det rekvisitet gäller, liksom övriga punkter i uthyrningspolicyn, oavsett om man får kontraktet via byte eller bostadskö. Om den tilltänkt tillträdande hyresgästen inte uppfyller kraven, godkänns inte bytet.

  Trevlig helg!
  Tim

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.