Andrahandsuthyrning

Hej,
Jag har ett förstahandskontrakt på [adress dold av EM], som jag (med ert godkännande givetvis) för närvarande hyr ut i andrahand pga en ettårig lång anställning i [ort utomlands, dold av EM]. Det kan komma att bli så att jag 1. Får en ny ettårig anställning som startar i samband med att den nya slutar. 2. Får en ny ettårig anställnings som startar upp till några månader efter min nuvarande anställning löper ut.

Jag vet att ni helst (eller endast?) godkänner andrahandsuthyrning upp till totalt 2 år. Det borde således inte vara ett problem vid scenario 1. Men hur går man bäst tillväga vid scenario 2? Om jag flyttar tillbaka till Stockholm och bor där mellan mina två anställningar och tecknar ett nytt andrahandsuthyrningskontrakt - kan den nya hyresgästen då bo i min lägenhet upp till två år (trots att jag nyligen hyrt ut till en annan i ett år)?

Tack för svar,
Shwan [efternamn dolt av EM]

Kommentarer

  • Hej Shwan,

    andrahandsuthyrningar söks för maximalt ett år i taget, och vid beviljad och utlöpt sådan period, kan det ansökas om förlängning. Givetvis kan historiken då påverka beslutet, men det är inte säkert att det gör det. Alla sådana prövningar är individuella.

    Du kan läsa mer om policies, regler och rutiner kring att hyra ut i andra hand här.

    Lycka till!
    Tim

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.