Andrahandsuthyrning

Hej,

Funderar på att ev hyra ut min lgh i 2.hand eftersom jag ska jobba borta en tid. Hur lång tid tar det för er att godkänna en hyresgäst? Hur går jag till väga/vilja uppgifter behöver ni få in?


Kommentarer

 • Hej Helene,

  Vår handläggningstid ligger på ca 2-3 veckor med reservation att det kan ta längre tid. Vi försöker alltid handlägga sådana här ärenden så snabbt vi kan.

  Du kan läsa mer om andrahandsuthyrning här.

  Vänligen
  Sofia
  Sofia
 • Hej,
  Ännu en fråga kring andrahandsuthyrning. Jag har hyresrabatt relaterad till stambyte. Ska en ev andrahands-hyresgäst betala rabatterat eller full hyra? 


 • Hej Helen,

  Observera att det inte är tillåtet att ta ut överhyra vid andrahandsuthyrning. Att ta ut överhyra är straffbart och andrahandshyresgästen har rätt att få hyran återbetald.

  Förstahandshyresgästen har enbart rätt att ta ut samma hyra som han eller hon betalar till hyresvärden.

  Är lägenheten möblerad har hyresnämnden godkänt ett påslag på ca 10-15 procent.

  Undertecknad förstahandshyresgäst är införstådd med att om tillstånd att hyra ut bostad i andra hand erhålles, är du trots detta helt ansvarig för att rätt hyra betalas i tid samt att alla andra ordningsregler samt förpliktelser enligt hyreslagen uppfylls.

  Dessutom är du medveten om att andrahandshyresgästen inte på något sätt har möjlighet att överta hyreskontraktet, vilket du även åtar dig att informera andrahandshyresgästen om.


  Vänligen
  Sofia
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.