Till senaste kommentaren

Boende på Sankt Göransgatan 112

Hejsan
jag har en frågar gällande en hyra lägenhet på Sankt Göransgatan 112. Jag står i kö på andra plats men undrar att ”Denna bostad hyrs ut till ekonomiskt behövande” 
dvs högsta income är inte mer än 250 000 och det stämmer med min income på 2021 men undrar att året efter om min income är högre an 250 000. Vad kmr sker? Kmr jag bo kvar eller måste jag flytta ut?

Här är länken då:https://bostad.stockholm.se/Lista/details?aid=203898

Kommentarer

 • Hej!

  När du ansöker om en lägenhet tittar vi på hur inkomsten ser ut 6 månader framåt och 3 månader tillbaka. Du kommer att skicka in dina tre senaste lönespecar och vi behöver arbetsintyg som styrker din inkomst 6 månaders framåt. Sen om din inkomst förändras får du fortfarande bo kvar.

  Vänligen
 • Hej,

  Kan ni förklara för mig, om jag skulle vilja byta lägenheten som jag är i den nu på Sankt Göransgatan 112 (Einar Mattsson), mot en annan lägenhet hos en annan fastighetsägare. Den där personen som skulle flytta in i den här lägenheten från en annan fastighetsägaren, hur stor inkomst ska den person ha, vad kräver Einar Mattsson, hur mycket är minimum och hur mycket är maxinkomst?

  Ha en bra dag.
 • Hej,


   
  För att bli aktuell som hyresgäst hos Einar Mattsson behöver du ha en inkomst som är minst 3,5 gånger årshyran före inkomstskatt (3 gånger årshyran för nyproduktion).

  Med ett någorlunda enkelt räkneexempel:
  • Lägenhet "A" har en månatlig hyra på 8 000 kr.
  • Således är årshyran 8 000 x 12 = 96 000 kr.
  • Inkomstkravet blir då 96 000 x 3,5 = 336 000 kr per år, före skatt.
  Med "inkomst" avses lön, pension, a-kassa eller studiemedel. Om du till exempel är föräldraledig eller sjukskriven krävs intyg för både din ordinarie inkomst och utbetalningsspecifikation från exempelvis Försäkringskassan.

  Mvh

  Anna
  Anna Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.