Byte av ungdomslägenhet

Hej!

Jag är aktuell för en lägenhet på Södermalm via Bostadsförmedlingen i ett hus som ägs av er. Lägenheten är en ungdomslägenhet. Just nu känner jag mig väldigt glad om jag blir tilldelad just den lägenheten, men jag funderar på hur det skulle vara om jag längre fram i livet vill bo större och vill byta lägenheten - måste jag då göra det till en annan ungdomslägenhet? Och om jag skulle träffa någon som i sin tur har en egen hyresrätt, kan de två lägenheterna tillsammans bytas mot en större?

Det är kanske inte rimligt att fundera över dessa frågor nu när jag precis (eventuellt) fått en jättebra lägenhet, men jag tänker att det ändå kan vara värt att fundera på eftersom min kötid nollställs om jag väljer att ta den. Jag bor för tillfället inneboende och trivs bra med det, så jag har inte bråttom att flytta (även om det såklart skulle vara kul att ha något eget).

Tacksam för svar!

Bästa hälsningar,
Sofia

Kommentarer

 • Hej Sofia,

  Om du tackar ja till ungdomslägenheten och det är ett tillsvidarekontrakt så kan du ställa dig i vår interna kö. Dock måste du bott hos oss i minst 3 år för att kunna söka en ny lägenhet genom vår kö och det behöver inte vara en ungdomslägenhet.

  Om du skulle önska att byta lägenheten till en större så kan du det efter att ha bott hos oss i minst 1 år, men då behöver du själv hitta någon annan som önskar byta lägenhet med dig och ni får ansöka om ett lägenhetsbyte.

  Vänligen
  Sofia
  Sofia
 • Tack för svar! Lägenheten är ett tillvidarekontrakt. Om jag vill byta den på egen hand efter ett år behöver det alltså inte heller vara till någon under 26? Lägenheten är alltså inte ”stämplad” (eller vad man ska säga) som en ungdomslägenhet?
  Sofia
 • Hej,

  Precis det stämmer att detta är ett "vanligt" tillsvidarekontrakt som du kan göra lägenhetsbyte med senare.

  Vänligen
  Sofia
  Sofia

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.