elavtal

Hej! Jag flyttar in på måndag 1/6 och kontaktat ellevio för att teckna el-abonnemang men behöver har anläggnings-id för att genomföra detta. Jag hittar inte detta anläggnings-id på mitt hyresavtal, och undrar om ni hjälpa mig med att få tillgång till detta. Ellevio sa att det står på elmätaren men jag har ju ingen tillgång till den innan 1/6.

Kommentarer

• Hej Anna,

Enligt Ellevio själva så räcker det med skatteverkets lägenhetsnummer eller anläggnings-id;

Anmäl flytt och teckna elnätsavtal
    Enklast anmäler du din flytt och tecknar nytt elnätsavtal här via vår tjänst Flytthjälpen.
    Anmäl din flytt senast 5 dagar innan du flyttar in för att vara säker på att du har el. Är det mindre än 5 dagar till tillträdesdagen så teckna elnätsavtal så fort som möjligt.

Tips när du ska flytta in

• Anläggnings-id- bästa uppgiften för att identifiera din nya bostad.
      • 18 siffror som alltid börjar med 735 999, till exempel 735 999 123 456 789 123.
      • Du hittar anläggnings-id på elmätaren. Om du inte har tillgång till din nya bostad, kontakta tidigare ägare eller fastighetsägaren för att få uppgiften.
      • Det går även med adress, lägenhetsnummer eller namn på tidigare kund.
    • Lägenhetsnummer - identifierar din lägenhet
      • 4 siffror som visar vilken våning och var på våningen lägenheten finns.
      • Hittar du i husets entré, på ytterdörren, på ditt postfack eller i ditt kontrakt. Du kan även få hjälp av fastighetsägare/bostadsrättsförening.

Du kan läsa mer genom att gå in via länken Ellevio.