Till senaste kommentaren
Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Frågor gällande anställningsbevis och familjebevis

Hej!

Jag har två frågor som gäller anställningsbevis och familjebevis som man behöver ladda upp på "Minsa sidor" när man söker bostad hos er:

1. Anställningsbevis - kan jag ladda upp mitt anställningsavtal som ett anställningsbevis?

2. Ni kräver också ett familjebevis för att veta vilka som omfattas av flytten. Jag vill söka en lägenhet hos er tillsammans med min sambo (som medsökande). Däremot i familjebeviset ser man inte att jag har sambo. På Skatteverkets webbsida står det att  "med familj menas den du är gift med och eventuella barn. Sambo syns inte på detta personbevis." Hur gör man då?

Med vänliga hälsningar,
Olesya
Olesya Rapportera olämpligt innehåll

Kommentarer

 • Hej Olesya,

  Tack för din kontakt.
  Anställningsbeviset ska vara ett intyg på att du kan visa upp vart och från när du är anställd. Du kan be din arbetsgivare om ett anställningsintyg.

  För att svara på din andra fråga; om du har en medsökande så behöver ni ladda upp dokumenten för bådas räkning. Alltså ditt och din medsökandes UC, anställningsintyg, familjebevis och lönespecifikationer.

  Vänligen,
  Sophie
  Sophie
 • Hej Sophie,

  Tack för ditt svar. Ska jag ladda upp både min dokument och min sambos dokument under "Ladda upp dokument" på "Mina sidor"., dvs det blir 8 dokument?

  Med vänliga hälsningar,
  Olesya
  Olesya
 • Hej igen,

  Ja det behöver du göra.

  Lycka till!

  Vänligen,
  Sophie
  Sophie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.