Till senaste kommentaren

Hyra lägenhet på Högbergsgatan 95

Hej!

Jag är intresserad av att hyra er lägenhet på Högbergsgatan 95 lgh-nr 7099-0341. Vi är en familj på 2 vuxna och 2 små barn med goda årsinkomster på ca 1000000 kr tillsammans och med bra referenser. Vi ser tyvärr att detta är ett korttidskontrakt och undrar om det är något som kan övergå till ett vanligt 1:a hands kontrakt med besittningsskydd?
Vi skulle kunna betala för dessa tremånader kortidskontraktet är utan att nyttja lägenheten tills en övergång till ett förstahandskontrakt är möjligt. Vilket också skulle ge oss tid att sälja våran befintliga bostad.

Med vänlig hälsning,

DanielKommentarer

 • Hej Daniel,

  Så roligt att ni tycker att bostaden lockar.

  Du får också gärna gå in på vår webbplats under rubriken ”Mina sidor” och anmäla ditt intresse till Einar Mattssons eget ”Botorg”: www.einarmattsson.se, där ni också kan hitta fler av våra lägenheter än de som annonseras via bostadsförmedlingen i Stockholm.

  Det som dock är särskilt för Botorget och den kommunala förmedlingen är att dessa två sätt är dock de enda på vilka vi förmedlar bostäder. En egen kö för hälften av lägenheterna, och Stockholm Stads kö för den andra hälften. Båda systemen är baserade på kötid, samt att vi också lägger vikt vid övriga punkter i vår uthyrningspolicy.

  Vi har inga typer av förturer eller prövningar "vid sidan av".

  Gällande korttidskontrakt förtydligar jag också gärna att dessa är just tillfälliga kontrakt och inte övergår i tillsvidarekontrakt vid något tillfälle under hyresperioden. Precis som du skriver medför denna typ av kontrakt inte heller något besittningsskydd.

  Ett alternativ i nuläget kanske kan vara att köpa en ny bostadsrätt? Även detta kan du hitta på vår hemsida precis som all övrig information om Einar Mattsson. Lycka till i bostadsjakten!
  Tim

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.