Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Intern kö

Hej!
Jag undrar om man tecknar ett korttidskontrakt på en av era ungdomslägenheter, blir man då registrerad i er interna kö? I så fall, hur lång är väntetiden för en lägenhet i interna kön, oavsett område, bara generellt i hela Stockholm? Tacksam för svar så fort som möjligt då jag behöver veta innan svarstiden på bostadsförmedlingen går ut. Tack på förhand!

Kommentarer

 • Hej Josefine,

  registrering på Einar Mattssons Botorg/"mina sidor" är kostnadsfritt och öppet för alla, så i vår egen kö kan du stå registrerad alldeles oavsett. Om du inte bor hos oss måste du dock tänka på att logga in på kontot minst en gång per år och därigenom bland annat förnya samtycke till lagring av persondata.
  Tim Servicecenter
 • Tack för svar. Jag har pratat med personer som hyr av er och som påtalat att det finns en internkö man tar del av först när man skriver kontrakt och är boende hos er. En person fick tex ett nytt lägenhetserbjudande inom den interna kön 6 mån efter inflyttning. Ni menar att det alltså inte finns en sådan kö endast för de boende?
 • Hej Josefine,

  Du som har ett förstahandskontrakt hos Einar Mattsson har möjlighet att söka lägenheter i den interna kön. Du ska ha bott i nuvarande lägenhet i minst tre (3) år för att kunna söka en ny.
  Du kan läsa allt om vår uthyrningspolicy på vår hemsida Uthyrningspolicy

  Vänligen
  Sofia
 • Hej Sofia!

  Tack för svar. Så ett korttidskontrakt räknas alltså som ett förstahandskontrakt? Jag träffade en person på en av era bostadsvisningar som berättade att hen bott hos er med ett förstahandskontrakt i 6 mån och därefter blivit erbjuden en annan lägenhet i er interna kö efter så kort tid. Men detta stämmer alltså inte då?
 • Hej

  Det står ju ingenting i uthyrningspolicyn om detta. Så då antar jag att den personen jag träffade som hyrt av er i 6 mån och sedan fått en lägenhet i er interna kö alltså inte talar sanning? Jag förmodar också att ni då inte räknar ett korttidskontrakt som förstahandskontrakt?
 • Hej Josefine,

  Ett korttidskontrakt räknas inte som ett förstahandskontrakt. Har du ett korttidskontrakt får du behålla både kötiden och kunna fortsätta söka lägenhet hos oss.

  Vänligen
  Sofia
 • Hej!
  Hur ser man den interna kön? Har nu bott i mitt 1a handskontrakt i 3år men ser inget om internkön. Hur gör jag?
 • Hej Haben,

  det finns ingen specifik webbsida som avhandlar den s k interna kön. Om du loggar in på ditt Mina sidor-konto så har du där möjlighet att anmäla intresse för de lägenheter som det publiceras annonser för.

  Ha en skön sommar!
  Tim Servicecenter
 • Hej
  Undrar om jag ska ta bort de intresse objekt jag inte fått erbjudande om visning - så att jag kan anmäla intresse till nya objekt - är det korrekt?
  När och hur blir jag erbjuden
  Visning av ett o
  mvh Kristina 

 • Hej Kristina,

  Du kan endast söka fem lägenheter åt gången. Skulle du inte bli erbjuden lägenhetsvisning så kommer din intresseanmälan stängas när uthyrningsprocessen är klar. Din anmälan ligger kvar under hela handläggningstiden för att om dom som fått erbjudande tackar nej så kan du vara näst på tur.
  Ångrar du dig eller sökt fem objekt men vill öppna upp för at tsöka ett annat objekt kan du givetvis ta bort din intresseanmälan.

  Vänligen
  Sarah
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.