Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Rasta hund på trallad innergård

Är det ok att låta hundar bajsa och kissa på era innergårdar som är trallade med sandlåda och låta dem kissa och bajsa mot balkongerna?

I detta fall handlar det om en innergård två våningar upp från markplan där små barn leker. Känns inte bra att släppa ut barnen när det är kiss och bajsfläckar här och var.

Men behöver veta om ni tillåter det eller inte.

Kommentarer

 • Hej!
  Vi har inget förbud mot djur på innergårdar, utan förutsätter att ägarna till djuren ser att till att de rastas på avsedda platser och använder bajspåsar som de slänger i särskilt avsedda papperskorgar utanför innergården.
  Om det finns ett problem brukar det oftas lösas genom att man säger till personen i fråga. Att samtala med sina grannar löser ofta en irritation, om man på ett vänligt sätt förklarar att det är olämpligt och äckligt att rasta sin hund där små barn leker.

  Med vänlig hälsning

  / Katarina
 • Hej Katarina,

  Detta är ingen vanlig innergård utan mer som en stor altan. Om ni tycker att det är ok att hundar rastas på tralldäcket så tänker inte jag skapa osämja med grannarna. Tycker att det, om det inte är ok, är ert ansvar att informera och inte mitt som hyresgäst. Tänker dock att det då är ok för dem också att rasta hundarna på takterasserna... och då kan man he dem gå dit istället, då det inte är någon skillnad på dessa egentligen. Båda är tak och trallade. Det blir ju en skada oavsett på trall och uteplatser. Mina barn är stora så de kryper inte på kisset och bajset på trallen. Ville mest se har ni stod i frågan.

  Mvh
  Jean
 • Hej Jean,

  jag är med på vilken innergård/terrass/altan som avses. Jag skickar vidare ärendet till förvaltarteamet för den aktuella fastigheten och ber dem återkomma till dig med eventuella undantag från "huvudregeln" för just huset/-n du bor i samt eventuella ytterligare åtgärdsförslag.

  Ha en trevlig dag!
  Tim Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.