Problem med hyran

Hej! Jag har problem att betala hyran - hur gör jag då?
Kan jag få hyresrabatt?

Kommentarer

 • Hej!

  Så bra att du kontaktar oss. Då utebliven hyresbetalning enligt hyreslagen kan vara grund för uppsägning är det jätteviktig att du sköter din hyresbetalning.

  Om det vid tillfälliga situationer som kan uppstå i livet blir problem med hyran ska du alltid kontakta oss. Vi kan då utifrån din betalningshistorik titta på hur vi ska gå vidare. Om det är ett tillfälligt glapp mellan t ex lön och a-kassa kan vi t ex ge ett kort uppskov eller göra en avbetalningsplan. Observera att vi tar beslut utifrån din situation och ett nytt beslut vid varje hyresbetalning.

  Jag kan också passa på att tipsa om de stöd som finns i samhället och som du kan ha rätt till:
  • Sök A-kassa. Är du inte med i en A-kassa kan du ansöka om ersättning hos ALFA-kassan.

  • Ersättning från Försäkringskassan, till exempel bostadsbidrag, eventuella sparade föräldrapenningdagar, sjukpenning och underhållsstöd.

  • Om du inte kan säkra din försörjning genom egna inkomster och tillgångar, inte har rätt till ersättning från annan myndighet eller väntar på beslut från en annan myndighet kan du ansöka om ekonomiskt bistånd. Ta kontakt med din stadsdelsförvaltning ungefär en månad innan dina inkomster och tillgångar kommer ta slut. På Stockholms stads webbplats kan du läsa mer om stöd: https://socialtstod.stockholm/ekonomi-och-pengar/ekonomiskt-bistand/

  Vänligen,
  Sophie
  Sophie

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.