Detta inlägg är gammalt och kan innehålla inaktuell information.

Problem med hyran

Hej! Jag har problem att betala hyran - hur gör jag då?
Kan jag få hyresrabatt?

Kommentarer

 • Hej!

  Så bra att du kontaktar oss. Då utebliven hyresbetalning enligt hyreslagen kan vara grund för uppsägning är det jätteviktig att du sköter din hyresbetalning.

  Om det vid tillfälliga situationer som kan uppstå i livet blir problem med hyran ska du alltid kontakta oss. Vi kan då utifrån din betalningshistorik titta på hur vi ska gå vidare. Om det är ett tillfälligt glapp mellan t ex lön och a-kassa kan vi t ex ge ett kort uppskov eller göra en avbetalningsplan. Observera att vi tar beslut utifrån din situation och ett nytt beslut vid varje hyresbetalning.

  Jag kan också passa på att tipsa om de stöd som finns i samhället och som du kan ha rätt till:
  • Sök A-kassa. Är du inte med i en A-kassa kan du ansöka om ersättning hos ALFA-kassan.

  • Ersättning från Försäkringskassan, till exempel bostadsbidrag, eventuella sparade föräldrapenningdagar, sjukpenning och underhållsstöd.

  • Om du inte kan säkra din försörjning genom egna inkomster och tillgångar, inte har rätt till ersättning från annan myndighet eller väntar på beslut från en annan myndighet kan du ansöka om ekonomiskt bistånd. Ta kontakt med din stadsdelsförvaltning ungefär en månad innan dina inkomster och tillgångar kommer ta slut. På Stockholms stads webbplats kan du läsa mer om stöd: https://socialtstod.stockholm/ekonomi-och-pengar/ekonomiskt-bistand/

  Vänligen,
  Sophie
 • Hej
  Ni var förvaltare till bygnaden Birka Hotel AB på Luntmakargatan 14 men det är ändrad till hemmavid. Vi har fel insatt 63 333Kr hyran till era BG 5472-9595
  men vi skulle betala till hemmavids BG 5472-9595.
  Vänligen återbetala till nämnde BG eller BG Birka Hotel AB 189-5598
 • Hej Amir,

  Det stämmer att Hemmavid har tagit över förvaltningen av er fastighet.
  Du måste själv ta kontakt med vår hyresadministration på hyresadministration@einarmattsson.se för att dom ska kunna göra en återbetalning.

  Vänligen
  Sofia
  Sofia
Inlägget är stängt för ytterligare kommentarer.