Värmen i min lägenhet

Jag tycker att det börjar bli svalt i min lägenhet. När sätts värmen i huset på?

Kommentarer

 • Hej!

  I de flesta flerbostadshusen värms lägenheterna upp genom att varmvatten cirkulerar i elementen. Varmt vatten skickas automatiskt ut från en undercentral när utomhustemperaturen ligger stabilt under en viss temperatur.

  I övergången mellan årstider kan utomhustemperaturen växla snabbt. Då är det svårt för värmesystemet att lyckas värma upp i samma takt. Det tar helt enkelt ett litet tag för ett helt hus att bli varmt. Vid temperaturer kring 0° C kan elementen kännas kalla och luften upplevas som rå och kall, även om det är rätt temperatur i lägenheten.

  Det finns några saker som du kan göra för att underlätta för värmen att sprida sig i lägenheten:
  • Kontrollera termostaten. En termostat på elementet ser till att du ska få minst 20 grader i din lägenhet. Vrid termostaten till max så att den inte stänger av uppvärmningen för tidigt.
  • Håll fritt framför elementet. En soffa eller tjocka gardiner framför elementet kan hindra värmen att stråla ut i rummet.
  • Luftventiler vid fönstret ska vara öppna så att det kommer in frisk luft. Luften värms upp av elementen och sprids i lägenheten.
  • Du kan kontrollmäta temperaturen i midjehöjd i mitten av rummet. Om temperaturen är lägre än 20 grader gör du en felanmälan till oss.

  Vänligen,
 • Hej,
  Jag undrar om ni kommer att spara in på värmen nu när elpriserna stigit så mycket?
 • Hej Monica,

  tack för en bra fråga.

  Vi arbetar precis som vanligt med att leverera minst 20 grader i bostäderna. Vi energieffektiviserar i systemen och husen och ser till att spara energi på så sätt istället - inte genom att sänka temperaturen.

   Varma hälsningar,
  Tim Servicecenter

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.